En paus

Jag har tagit en kanske lite väl lång paus från mitt bloggande, men nu tar jag en paus för att skriva! Utifall det är någon som undrar vad jag sysslar med nuförtiden. 

Det har hänt en hel del sedan sist, och det har varit ganska hektiskt kan jag säga. Det är ju så jag gillar det, samtidigt som jag tenderar att ha lite för höga ambitioner, vad gäller i princip allt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI våras jobbade jag på New York Media Group i Amsterdam och bodde i Utrecht. Toppen att äntligen kunna spara några slantar och göra något helt annat. Men precis som vanligt började det klia i skridskonerverna i slutet på april och jag tänkte att nog vill jag satsa på skridsko i vinter, samtidigt som jag fått beviljat Erasmusstipendium för utbytesstudier i Holland.

Sommarjobb på Life i Gävle med två veckors break för resa till Kanada i juli och samtidigt träna så mycket jag kan och vill – det blev en lika fullspäckad sommar som vår. För att inte tala om hösten. Först flytt med Tom från Utrecht till lilla Bennekom utanför Wageningen. Universitetet som jag studerar vid är känt inom livsmedelsvetenskap och molekylär nutrition som jag specialiserar mig på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eftersom jag inte studerat molekyler på några år fick min hjärna en smärre chock av att plötsligt behöva memorera och förstå saker 40 timmar i veckan. Men jag tycker det är superintressant så jag klagar inte! Att extrajobba vid sidan om gick inte insåg jag ganska snabbt, men skridskoträningen gick bra och vi åkte till Berlin för att få lite mer kvalitetstid på is. Det var väldigt givande och inspirerande.

När vi kom hem gick det dock lite utför, med skridskoträningen alltså. Jag har aldrig i hela mitt liv studerat så intensivt inför en tenta och jag vet inte varifrån motivationen kom. Jag insåg dock att åka skridskor på en någorlunda hög nivå i Holland är lättare sagt än gjort. Åtminstone när man studerar heltid i en stad där det inte finns en bana. Att stressa från skolan för att sitta i en timmes bilkö och inte hinna värma upp innan träningen är ingen hit för mig. Så jag beslutade mig för att skippa skridskon ett tag och passa på att göra annat roligt på närmare håll.

MTB i skogarna utanför Bennekom

Efter det beslutet känns allt mycket bättre. Jag saknar skridskon men istället har jag passat på att träna annat, mtb till exempel. Jag är anmäld till Cykelvasan i augusti och känner mig mycket motiverad att träna skridsko snart igen. Kanske blir det en trip till Collalbo när jag har två veckor ledigt i februari. En bra säsong nästa år börjar nu!